Logo
Rotterdam, 22 februari 2016 – EY Nederland kondigt vandaag de intentie tot overname aan van Montesquieu, een toonaangevend adviesbureau op het gebied van financieringsvraagstukken en risicomanagement. Met deze geplande overname geeft EY verder uiting aan de ambitie om marktleider te worden in debt advisory, risk management en treasury in Nederland en België. Bij Montesquieu werken circa 30 medewerkers die allen de overstap naar EY maken.

Montesquieu is gevestigd in Maastricht en adviseert bedrijven, instellingen en institutionele beleggers in heel Nederland met financieringsvraagstukken en bij het inzichtelijk maken en beheersen van rente- en valutarisico’s. Montesquieu is een succesvolle onderneming en vijfvoudig winnaar van een FD Gazellen Award van het Financieele Dagblad. De oprichter, Angelique Paulissen, was tevens zakenvrouw van het jaar in 2011. Zij zal na overname partner worden bij EY en zal als één van de bestuurders van Montesquieu fungeren. Medeoprichter Joep Munten neemt na 12,5 jaar afscheid en zal zich volledig focussen op zijn nieuwe onderneming, Hartelt Fund Management. Mede-eigenaar Ralph Poulssen zal betrokken blijven als executive director.

Verdere groei
Marcel van Loo, Country Managing Partner van EY: “Montesquieu heeft een aansprekende cliëntenportefeuille waaronder woningbouwcorporaties, vastgoed-, pensioenfondsen, zorginstellingen en regionale overheden. Dankzij de combinatie van Montesquieu met EY voegen we een belangrijk speerpunt toe aan onze dienstverlening. We combineren een sterk merk met specifieke expertise, wat zal leiden tot verdere groei. Dit sluit aan bij de ambitie om ons verder te specialiseren in specifieke vakgebieden zoals data analytics, corporate governance en treasury. Wij zijn er trots op dat Montesquieu voor ons heeft gekozen; een teken dat wij ondanks onze omvang aandacht houden voor cliënt en medewerker.”

Internationale mogelijkheden
Montesquieu adviseert een groot aantal aansprekende ondernemingen en instellingen. Angelique Paulissen, oprichter van Montesquieu: “Door samen te gaan met EY worden we in één keer een topspeler in diverse landen. Onze klanten vragen steeds meer een integrale aanpak bij hun uitdagingen op het gebied van treasury. Door toe te treden tot EY zijn wij in staat om onze klanten nog breder te bedienen. De beoogde overname biedt niet alleen onze onderneming prachtige groeiperspectieven maar ook voor onze medewerkers liggen een verbreding van hun internationale werkzaamheden en meer doorgroeimogelijkheden in het verschiet. Daarnaast sluiten de culturen naadloos op elkaar aan. Wij stellen altijd de cliënt centraal en denken in termen van oplossingen.”

De overname zal plaatsvinden onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthoudende instanties. Naar verwachting zal de daadwerkelijke overname dit voorjaar worden geeffectueerd.

Over EY
EY is wereldwijd toonaangevend op de gebieden assurance, tax, transaction en advisory services. Met de inzichten en de hoogwaardige diensten die wij bieden, dragen wij bij aan het versterken van het vertrouwen in de kapitaalmarkten en economieën overal ter wereld. Wij brengen toonaangevende leiders voort die door samen te werken onze beloften aan al onze stakeholders waarmaken. Daarmee spelen wij een cruciale rol bij het creëren van een beter functionerende wereld voor onze mensen, onze cliënten en de maatschappij.

De aanduiding EY verwijst naar de wereldwijde organisatie en mogelijk naar een of meer lidfirma’s van Ernst & Young Global Limited (EYG), die elk een afzonderlijke rechtspersoon zijn. EYG is een UK company limited by guarantee en verleent zelf geen diensten aan cliënten. Voor meer informatie over onze organisatie, kijk op ey.com.

Over Montesquieu
Montesquieu is een toonaangevend advieskantoor op het gebied van Finance en Risk Management. Gevestigd in Maastricht, bedient Montesquieu bedrijven, instellingen en institutionele beleggers door heel Nederland. Montesquieu helpt klanten om investeringen gefinancierd te krijgen. Daarnaast biedt het haarscherp inzicht in financiële risico’s.

Montesquieu is 100% onafhankelijk; er worden geen provisies ontvangen of andere vergoedingen van derden. De klant kan bij Montesquieu dan ook altijd rekenen op een betrouwbaar en objectief advies, dat uitgaat van unieke behoeften. Klanten typeren de werkwijze als professioneel, creatief, oprecht en resultaatgericht.

Montesquieu heeft een vergunning op grond van de Wet op het financieel toezicht en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank.

Voor meer informatie
Jhorna Erkens, Public Relations Manager EY
Tel: 06 29083154